Communicatie, marketing of reclame?

De termen communicatie, marketing en reclame worden te pas en te onpas door elkaar gebruikt.

Reclame en marketing worden vaak in hetzelfde vak gestopt. Het verschil is simpel uit te leggen:

Communicatie is het koepelbegrip waar alle drie de termen onder vallen. Reclame en marketing zijn vormen van communicatie. Maar… de manier waarop u zich kleedt op een event of op klantenbezoek is ook een vorm van communicatie. Zelfs de manier waarop u spreekt of lacht. Ook lichaamstaal is communicatie.
Marketing is de verzamelnaam voor de manier waarop u met uw markt communiceert, waarmee u uw boodschap, product, dienst, onderneming of project in de markt zet. Onder marketing vallen uw marketingstrategie en uw marketingacties (waaronder reclame).
Reclame is de nauwste communicatievorm van de drie. Reclame is ook de ‘dwingendste’ van de drie, of de meest opdringerige. Het is het soort communicatie waarvan zenders ‘eisen’ dat u ze ziet.

Historische ervaring

Al vele jaren maakt TPAdvertising advertentiecampagnes en websites. Tekentafels, lettertekenen, corpsgrootte berekenen waren een prima basis om alles in het juiste perspectief te bezien en vorm te geven. Profiteer van die ruime ervaring.

Hedendaagse communicatie

Ondernemen is bijblijven, bij voorkeur een stap vóór blijven op de concurrentie. Samenwerking zoeken met bedrijven die de passie delen en het vertrouwen meer dan waard zijn. Voor al uw off- en online uitingen is TPAdvertising een uitstekende partner, als compleet reclamebureau of voor freelance opdrachten. Vanuit Dordrecht, Hollands oudste stad, worden de modernste technieken ingezet!
.

> Medianieuws

 

 

 

Effectieve promotionele acties